Proizvodnja

Naša proizvodnja se nahaja v Lučah, kjer je že sedaj žagarski obrat z vso infrastrukturo in dostopnostjo z večjimi transportnimi kamioni, tako da je lokacija primerna tudi za povečanje proizvodnih aktivnosti.

Izdelujemo iz lesa iglavcev smreke in jelke, ki se vzdolžno režejo z tračno žago iz hlodovine ABC kakovosti. Tako pripravljenemu lesu je potrebno še tehnično ali naravno sušenje na 16-18% vlažnosti. Po končanem sušenju in dolžinsko spojenih komadih se les štiristransko skoblja v naročene preseke. Sledi še standardno paletiziranje in skladiščenje ter ureditev logističnih aktivnosti do končnega kupca.

Za industrijske kupce izdelujemo polizdelke, ki gredo za znanega kupca preko cestnega in ladijskega prevoza na svetovno tržišče. Ti proizvodi so večinoma za potrebe embalažnih proizvajalcev, kjer se zahteva les nižje kvalitete.

Naši kupci so slovenska gradbena in mizarska podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo montažnih gradenj ali stavbnega pohištva. Pri teh proizvodih je potreba lesa po višjem in srednjem kakovostnem razredu.